Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 07. april 2015. 09:23

Deseti sastanak POSP-a

Budva, 8. i 9. april 2015. godine

Deseti sastanak Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) biće održan u srijedu 8. aprila (od 15.30 do 18.30 sati) i u četvrtak9. aprila 2015. godine (od 09.00 do 12.30 sati), u Hotelu “Maestral” u Budvi.

Deseti sastanak Parlamentarnog odbora otvoriće predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predśedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta Anneliese Dodds.

U uvodnom dijelu, prisutnima će se obratiti potpredśednik Vlade Crne Gore Duško Marković, ambasador Letonije u Crnoj Gori Nj.E. Imants Liegis i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič.

Na desetom sastanku POSP-a poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta razgovaraće o trenutnom stanju pristupnih pregovora i odnosa između Evropske unije i Crne Gore, reformama i aktivnostima relevantnim za napredak u pregovorima u poglavljima 23 i 24, položaju osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori i Evropskoj strategiji za osobe sa invaliditetom, socijalnoj politici, zapošljavanju i ekonomskim kretanjima. Kao i na svakom sastanku POSP-a, na dnevnom redu je i Prijedlog deklaracije i preporuka, čije je razmatranje predviđeno drugog dana sastanka.

Na konferenciji za novinare zakazanoj začetvrtak, 9. april 2015. godine, u 12.30 sati, govoriće predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predśedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta Anneliese Dodds.

***

Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje obrazovan je u junu 2010. godine, nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i čine ga po četrnaest poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.

Novinari, snimatelji i fotoreporteri koji nemaju stalne akreditacije, za ovaj događaj mogu se akreditovati do srijede 8. aprila 2015. godine do 11.00 sati, putem faxa: 404-518 ili elektronskom poštom na adresu: press@skupstina.me

PREDLOG DNEVNOG REDA