Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 17. decembar 2013. 17:55

Nastavljene šesta i sedma śednica drugog redovnog zasijedanja u 2013. godini

Završeno glasanje u načelu o predlozima zakona sa šeste i sedme śednice drugog redovnog zasijedanja u 2013. godini


Sedmog dana sedme śednice drugog redovnog zasijedanja u 2013. godini, poslanici su ponovnim odlučivanjem usvojili Zakon o zaštiti državnih interesa u rudarsko-metalurškom sektoru. Takođe, poslanici su glasali u načelu i završili raspravu u pojedinostima o sljedećim tačkama dnevnog reda: Predlogu zakona o otpisu kamate na poreske i carinske obaveze; Predlogu zakona o dopuni Zakona o porezu na dobit pravnih lica; Predlogu zakona o Završnom računu Budžeta Crne Gore za 2012. godinu, sa: Izvještajem o reviziji Završnog računa Budžeta Crne Gore za 2012. godinu i Godišnjim izvještajem o izvršenim revizijama i aktivnostima Državne revizorske institucije za period oktobar 2012.-oktobar 2013. godine; Predlogu zakona o zaštiti lica i imovine; Predlogu zakona o dopuni Zakona o strancima; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini; Predlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnom savjetu; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i proizvodnji ugljovodonika; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji; Predlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o igrama na sreću; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na premije osiguranja, kao i Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.
Takođe, u okviru sedme śednice drugog redovnog zasijedanja u 2013. godini, Skupština je konstatovala da je započet poslanički mandat poslaniku Veljku Zarubici.
U dijelu koji se odnosi na tačku Izbori i imenovanja, za članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, izabrani su: Šukrija Cikotić, predstavnik Bošnjačkog savjeta, Bujar Hasasngjekaj, predstavnik Albanskog savjeta, Sabrija Vulić, predstavnik Muslimanskog savjeta, Zvonimir Deković, predstavnik Hrvatskog savjeta i Ana Popović, predstavnica Romskog savjeta.
U okviru šeste śednice drugog redovnog zasijedanja, poslanici su glasali u načelu i završili raspravu u pojedinostima o: Predlogu zakona o izmjenama i dopunama carinskog zakona; Predlogu zakona o međunarodnom privatnom pravu; Predlogu zakona o platnom prometu; Predlogu zakona o zaštiti potrošača; Predlogu zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti željeznice; Predlogu zakona o sigurnosti pomorske plovidbe; Predlogu zakona o obezbjeđivanju krvi; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada i Predlogu zakona o dopunama Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti.

U poneđeljak, 23. decembra 2013. godine, poslanici će se u cjelini izjasniti o svim predlozima zakona sa šeste i sedme śednice drugog redovnog zasijedanja u 2013. godini.
Poslanici će nastaviti rad śutra, osmom śednicom drugog redovnog zasijedanja, sa početkom u 11 sati.

« Jun 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

video-stream

youtubec

SCG flcker