Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 28. decembar 2013. 00:30

Završeno drugo redovno zasijedanje Skupštine Crne Gore u 2013. godini

Završena šesta, sedma, osma i deseta śednica drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2013. godini

Četvrtog dana osme śednice drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2013. godini, usvojeni su: Predlozi finansijskih planova sa planovima rada za 2014. godinu nezavisnih regulatornih tijela, i to: Regulatorne agencije za energetiku, Agencije za elektronske medije, Agencije za nadzor osiguranja, Agencije za ljekove i medicinska sredstva, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Komisije za hartije od vrijednosti, Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg značaja i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja, Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o dоprinоsimа zа оbаvеznо sоciјаlnо оsigurаnjе, Predlog rezolucije o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u Evropsku uniju.

U okviru sedme śednice drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2013. godini, usvojeni su: Predlog zaključka povodom razmatranja realizacije zaključaka Skupštine Crne Gore od 30. aprila 2013. godine koji se odnose na Kombinat aluminijuma AD Podgorica. Pored toga, u okviru tačke izbori i imenovanja, za sudije Ustavnog suda Crne Gore izabrani su: dr Dragoljub Drašković, Milorad Gogić, Miodrag Iličković, Mevlida Muratović, Hamdija Šarkinović, Desanka Lopičić i Budimir Šćepanović, dok su za članove Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika izabrani: Radovan B. Krivokapić, prof.dr. Slavko Lukić, Hakija Lješnjanin i Veselin Racković.

Nakon sedme, završena je i šesta śednica drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2013. godini, tokom koje su usvojeni: Predlog odluke o prihvatanju aneksa ugovora o dugoročnom zakupu zemljišta, zaključenog između Vlade Crne Gore i konzorcijuma Northstar D.O.O. Podgorica i Eqest Capital Limited Jersey, UK.

Prvog, ujedno i posljednjeg dana desete śednice drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2013. godini, usvojen je Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. 

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker