Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 16. jul 2015. 13:10

Počela deveta i završene peta i sedma śednica prvog redovnog zasijedanja u 2015. godini

Utvrđen dnevni red devete śednice prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2015. godini

Na početku devete śednice prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2015. godini poslanici su utvrdili dnevni red.

Petnaestog, ujedno i posljednjeg dana dana pete śednice prvog redovnog zasijedanja poslanici su usvojili: Predlog zakona o stečaju i likvidaciji društva za osiguranje; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom premjeru i katastru nepokretnosti; Predlog zakona o patentima; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akreditaciji; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha; Predlog zakona o izmjeni Zakona o integrisanom sprječavanju i kontroli zagađivanja životne sredine; Predlog zakona o kooperativama; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jahtama; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova; Predlog zakona o kinematografiji; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Kosovo o policijskoj saradnji; Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumijevanju o institucionalnom okviru Inicijative za pripremljenost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Evropi; Predlog zakona o potvrđivanju Protokola o privilegijama i imunitetima Centra za sprovođenje zakona u Jugoistočnoj Evropi; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske o uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima; Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o Energetskoj povelji; Predlog zakona o potvrđivanju Atinske konvencije o prevozu putnika i njihovog prtljaga morem, usvojene 1974. godine i Protokola iz 2002. godine uz Atinsku konvenciju o prevozu putnika i njihovog prtljaga morem, usvojene 1974. godine; Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o bezbjednosti i zdravlju u građevinarstvu broj 167;Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o promotivnom okviru za bezbjednost i zdravlje na radu broj 187; Predlog zakona o zaštiti potrošača – korisnika finansijskih usluga; Predlog zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su usljed stečaja preduzeća pošli u prijevremenu penziju; Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti; Predlog zakona o izmjeni Zakona o državnom tužilaštvu; Predlog zakona o izmjeni Krivičnog zakonika Crne Gore; Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore; Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i obrazovanju Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti državne imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine Duvanskog kombinata Podgorica AD u stečaju; Drugi polugodišnji izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracije  Crne Gore u Evropsku uniju za period jul – decembar  2014. godine; kao i tačku dnevnog reda koja se odnosi na realizaciju zaključaka Skupštine Crne Gore od 27. decembra 2014. godine, koji se odnose na stanje životne sredine u Pljevljima.

U okviru sedme śednice, koja je takođe završena danas, poslanici su se pozitivno izjasnili o: Izvještaju o radu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2012. godinu; Godišnjem izvještaju o radu i finansijskom poslovanju Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za  2013. godinu; Izvještaju o razvoju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u 2013. godini, kao i Izvještaju o razvoju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u 2014. godini.

-  Deveta śednica prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2015. godini (prečišćeni dnevni red)

 

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker