Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 28. jun 2016. 23:55

Šesta śednica prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. godini - petnaesti dan

Usvojeno više predloga zakona

Petnaestog dana šeste śednice prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. godini, poslanici su usvojili: Predlog zakona o upravnoj inspekciji; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna; Predlog zakona o prekograničnoj razmjeni električne energije i prirodnog gasa; Predlog zakona o održavanju stambenih zgrada; Predlog zakona o vinu; Predlog zakona o dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim odlikovanjima i priznanjima; Predlog zakona o mladima; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o priznavanju inostranih obrazovnih isprava i izjednačavanju kvalifikacija; Predlog zakona o inovativnoj djelatnosti; Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja; Predlog odluke o dodjeli Ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika u podmorju Crne Gore; Predlog odluke o obrazovanju privremenog parlamentarnog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća; Treći polugodišnji izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju za period januar - jun 2015; Godišnji izvještaj Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture za 2013. godinu; Izvještaj o radu Centralne banke Crne Gore za 2015. godinu; Izvještaj o radu Savjeta za finansijsku stabilnost u 2015. godini; Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije za 2015. godinu; Finansijski izvještaj i Izvještaj o radu Agencije za ljekove i medicinska sredstva za 2015. godinu; Izvještaj o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu Ugovora o zakupu i izgradnji, koji se odnosi na „Luštica Development", opština Tivat - projekat Luštica Bay; Izvještaj o realizovanim investicijama shodno odluci o davanju u dugoročni zakup zamljišta na poluostrvu Luštica - opština Herceg Novi; Izvještaj o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu Ugovora o dugoročnom zakupu kasarne " Orjenski bataljon" u Kumboru i Predlog zaključaka (pet) povodom održanog kontrolnog saslušanja , ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i v.d. sekretara Sekretarijata za razvojne projekte, Biserke Dragićević, kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti u vezi sa validnošću izdate garancije, shodno Aneksu ugovora, za završetak radova na hotelu " AS" u Perazića dolu.

Većinom glasova poslanika izabrani su novi članovi 40. Vlade Crne Gore: za potpredśednicu Vlade Crne Gore, Azra Jasavić i za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, Budimir Mugoša.

U okviru tačke izbori i imenovanja izabrani/a su: dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika i to: Novak Bego Laković i Vesna Ratković, zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i  sloboda Crne Gore, Snežana Mijušković, dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije i to: Edin Koljenović i Ranko Vujović, osam članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava: Refadija Abdić, Ivan Dragičević, Ardijan Mavriq, Ruzhdi Lluka, Remzija Ramusović, Milivoje Krgović, Mirsat Cikotić i Dženana Kraina. Takođe, izabran je i predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, Branko Vujović.

 

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker