Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 29. jul 2016. 00:50

Nastavljena deseta i započeta dvanaesta śednica prvog redovnog zasijedanja u 2016. godini

Zasijedanje će biti nastavljeno danas, sa početkom u 12.00 sati

Deseta śednica prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. godini

Četrnaestog dana desete śednice prvog redovnog (proljećenjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. godini, poslanici su usvojili: Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na ugljovodonik, Predlog zakona o životnoj sredini, Izvještaj Centralne banke Crne Gore o nadzoru nad primjenom Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR, sa predlogom zaključaka odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Godišnji izvještaj o stanju energetskog sektora u Crnoj Gori u 2014. godini, Izvještaj o stanju zaštite ličnih podataka i stanju u oblasti pristupa informacijama za 2015. godinu, Predlog finansijskog izvještaja sa izvještajem o radu Regulatorne agencije za energetiku za 2015. godinu, Godišnji izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći u Crnoj Gori u 2014. godini i Izvještaj o radu Agencije za zaštitu konkurencije za 2015. godinu.

U okviru tačke izbori i imenovanja, Skupština je na osnovu Predloga odluke o predlogu dva člana Komisije za rangiranje kandidata za predśednika Odbora regulatorne agencije za energetiku, izabrala dr Filipa Vukovića i Ranka Krsmanovića.

Takođe, na osnovu Predloga odluke o obrazovanju Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika, u dijelu koji se odnosi na medije, izabrala je Nadu Drobnjak za predśednicu Odbora, a za članove - Danka Šarančića, Žanu Filipović, Gorana Tuponju, Sulja Mustafića, Genci Nimanbegua, Slavena Radunovića, Koču Pavlovića, Vladislava Bojovića i Danijelu Danku Marković.

Na osnovu Predloga odluke o izboru osam članova Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća, za članove su izabrani - Marta Šćepanović, Milorad Vuletić, Goran Tuponja, Andrija Popović, Emilo Labudović, Koča Pavlović, Srđan Milić i Izet Bralić.

Na osnovu Predloga odluke o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, za čanove su izabrani - Milutin Simović, Miodrag Vuković, Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, Suljo Mustafić, Zorica Martinović, Ljerka Dragičević, Draginja Vuksanović, Dritan Abazović, Miloš Konatar, Neven Gošović i Zoran Miljanić.  

Započeta dvanaesta śednica prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. godini

Prvog dana dvanaeste śednice prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. godini, poslanici su završili raspravu o Predlogu zakona o potvrđivanju protokola između Vlade Crne Gore i Vlade Češke Republike o saradnji u oblasti energetike i infrastrukture.

Takođe, poslanici su otpočeli raspravu o Predlogu odluke o prihvatanju Akcionarskog ugovora između Države Crne Gore i A2A S.p.A.

 

 

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker