Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 25. septembar 2013. 17:27

Sastanak generalnog sekretara sa predstavnicima Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore, Damir Davidović, razgovarao je danas sa šefom Sektora za politiku, evropske integracije i privredu Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Albertom Kamaratom i političkom savjetnicom u Delegaciji, Analizom Đansanti.

U kontekstu izrade izvještaja Evropske komisije o napretku Crne Gore u 2013. godini, generalni sekretar je Delegaciju informisao o tekućim aktivnostima u Skupštini Crne Gore, sa posebnim osvrtom na rad Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces. Razmijenjena su mišljenja o mogućnostima angažovanja eksperata iz oblasti izbornog procesa, koristeći TAIEX kao instrument podrške Ekvropske komisije.

Na sastanku je bilo riječi i o sprovođenju Plana zakonodavnog rada i Akcionog plana za jačanje zakonodavne i kontrolne uloge Skupštine za 2013. godinu, o čemu su u pripremi izvještaji koji obuhvataju period do kraja septembra.