Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 17. mart 2014. 10:02

Generalni sekretar Damir Davidović učestvuje na sastanku generalnih sekretara parlamenata zemalja UN-a

Sastanak Asocijacije generalnih sekretara parlamenata, kao savjetodavnog tijela  Interparlamentarne unije, održava se uporedo sa zasijedanjem Skupštine IPU, od 17. do 20. marta u Ženevi.

Generalni sekretari će tokom tri dana razmijeniti iskustva o brojnim pitanjima i izazovima sa kojima se susrijeću parlamentarne administracije u svakodnevnom radu. Pored toga, predviđene teme generalnih debata su koordinacija pomoći i podrške stranim parlamentima, parlamentarna komunikacija i odnosi sa javnošću i vraćanje povjerenja javnosti u parlament. 

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Damir Davidović, trećeg dana sastanka Asocijacije, imaće izlaganje na temu „Uključivanja civilnog društva u zakonodavni i nadzorni proces“, u kome će predstaviti iskustvo crnogorskog Parlamenta u saradnji sa civilnim sektorom.