Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore

 

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 17.10.2016 - 23.10.2016. godine

- pdfAnalitička kartica

10.oktobar -16. oktobar 2016. godine - U ovom periodu nije bilo izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 10.10.2016 - 16.10.2016. godine

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

pdf3. oktobar - 9. oktobar 2016. godine - Putni nalog za upravljanje službenim vozilom

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 03.10.2016 - 09.10.2016. godine

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

pdf26. septembar - 2. oktobar 2016. godine - Putni nalog za upravljanje službenim vozilom

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 26.09.2016 - 02.10.2016. godine

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

19. septembar - 25. septembar 2016. godine - U ovom periodu nije bilo izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima.

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 19.09.2016 - 25.09.2016. godine

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

12.septembar - 18. septembar 2016. godine - U ovom periodu nije bilo izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima.

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 12.09.2016 - 18.09.2016. godine

'- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

05.septembar - 11. septembar 2016. godine - U ovom periodu nije bilo izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima.

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 05.09.2016 - 11.09.2016. godine

pdfAnalitička kartica

pdfAnalitička kartica

05.septembar -11. septembar 2016. godine - U ovom periodu nije bilo izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima.

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 29.08.2016 - 04.09.2016. godine

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica 

29.08. - 04.09.2016. godine - U ovom periodu nije bilo izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 22.08.2016 - 28.08.2016. godine

pdfAnalitička kartica 

- pdfAnalitička kartica

22.- 28. avgust 2016. godine - U ovom periodu nije bilo izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima.

pdf15.- 21. avgust 2016. godine - U ovom periodu nije bilo uplata ni izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima

pdf8.- 14. avgust 2016. godine - Putni nalog za upravljanje službenim vozilom

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 08.08.2016 - 14.08.2016. godine

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

pdf1.- 7. avgust 2016. godine - Putni nalog za upravljanje službenim vozilom

 

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 01.08.2016 - 07.08.2016. godine

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

 - pdfAnalitičke kartica

 - pdfAnalitička kartica

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 25.07.2016 - 31.07.2016. godine

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica

- pdfAnalitička kartica 

pdfAnalitička kartica

pdfAnalitička kartica

pdfAnalitička kartica

25.- 31. jul 2016. godine - U ovom periodu nije bilo izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima.

Pregled izvršenih plaćanja u periodu 18.07.- 24.07.2016. godine

- pdfAnalitička kartica 

pdfAnalitička kartica 

pdfAnalitička kartica 

pdfAnalitička kartica 

- pdfAnalitička kartica

pdfAnalitička kartica

pdfAnalitička kartica

pdfAnalitička kartica

pdf18.- 24. jul 2016. godine - Putni nalog za upravljanje službenim vozilom

pdf12.- 17. jul 2016. godine - U ovom periodu nije bilo uplata, kao ni izdatih putnih naloga za upravljanje službenim vozilima

Poslaničke funkcijemubera

Lični podaci

Datum rođenja: 
Mjesto rođenja: 

Kontakt

Adresa: 
Telefon: 
Fax: 
E-mail: 

 

Poslaničke funkcijeMilos Konatar

 Član - Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

 Član - Odbora za prosvjetu, nauku kulturu i sport 

Lični podaci

Datum rođenja: 07.01.1983.
Mjesto rođenja: Podgorica

Kontakt

Adresa: 
Telefon: 
Fax: 
E-mail: milos.konatar@skupstina.me

 

19fa2bfab3e7be932ef99e59b6e0417e XL

docxKonferencija Sloboda izražavanja i odgovornost medija - agenda

Konferencije „Sloboda izražavanja i odgovornost medija“

 

Konferencija koju organizuje Skupština Crne Gore u saradnji sa Savjetom Evrope, posvećena je ulozi javnih servisa, komercijalnih medija i istraživačkog novinarstva u obezbjeđivanju uslova za zaštitu i unaprijeđenje slobode izražavanja i javne rasprave, ali i odgovornosti koju imaju mediji, shodno snazi i uticaju u društvu.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvorio je konferenciju koju je organizovala Skupština Crne Gore u saradnji sa Savjetom Evrope „Sloboda izražavanja i odgovornost medija“ i poželio dobrodošlicu prisutnima.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić  je u svom obraćanju poručio da javni servisi moraju biti objektivni jer su zaštićeni, jer su monopolski, jer im je data moć građanske podrške, građanskih prihoda da obezbijede standard koji će biti primjer za druge.

Istakao je da ne pripada onima koji vjeruju da kako se bude razvijala demokratija da će se tako razvijati i mediji. Da ni politička elita, niti mediji nemaju pravo na tu komociju. On je poručio da mediji treba da otvore prostor za demokratiju, da treba da stvore prostor za demokratiju i to razvijanjem političke kulture, istinoljubljivosti.

Dir Van Eeckhout – izvanredni opunomoćeni ambasador, predstavnik Belgije u Savjetu Evrope, tematski koordinator u informativnoj politici  (TC – INF) pozdravio je prisutne pohvalio inicijativu predsjednika Skupštine Crne Gore da se organizuje ovakva Konferencija koja ima veoma bitan značaj u daljoj demokratizaciji društva, razvoju medijske kulture i slobodnog izražavanja u Crnoj Gori. On je svojim  izlaganjem poručio da je sloboda govora osnov koji gradi temelj stabilnog društva. Iz izlaganja je zaključeno da javni servis mora biti objektivan, nezavistan medij koji svojim radom utiče na razvoj i napredak građana Crne Gore. Naglasio je da su mediji u EU u prethodnom periodu suočeni sa rapidnim i dubokim promjenama, a da je javni servis prolazio kroz tranziciju, i da tako treba da bude i u ostalim državama.

Mitja Drobničšef delegacije Evropske Unije u Podgorici je us vom izlaganju poručio da je fundamentalno pravo svakog pojedinca sloboda izražavanja. On je izrazio zadovoljstvo zbog organizovanja ovakve Konferencije i da je za jačanje demokratizacije društva potrebno obezbjediti slobodu izražavanja. On je poručio da EU želi da iskorijeni zastrašivanje i blokiranje javnog izvještavanja i da je put kojim je potrebno to izdejstvovati upravo osuđivanje svih djela nasilja nad novinarima.

On je poručio da javni servis treba da bude pokretačka snaga u demokratizaciji društva. Ovim putem ukazano je na to da je EU snažno posvećena ovom cilju i da pruža podršku u rješavanju spornih pitanja koja stoje na putu jačanja demokratskih procesa u Crnoj Gori.

~ ~ ~ ~ ~

I sesija:

Tema ove sesije - Javni servis na usluzi vlasti ili javnosti?

Predśednik Venecijanske komisije Gianni Buquicchioje svojim izlaganjem ukazao na to da javni servis služi za javni interes, odnosno za interes svih građana jedne države, čiji su ciljevi neprofitabilni, ali čija sfera interesa mora biti u domenu demokratizacije društva, ali i stvaranje atmosfere koja će izgraditi mehanizme jačanja razvoja savremenog društva. On je naglasio značaj komunikacionih mehanizama današnjih medija, čija je uloga prenošenje vjerodostojnih informacija svakom pojedincu.

Panelisti koji su izlagali na ovu temu su i Marko Fili – generalni direktor Radio-televizije Slovenija,Belmin Karamehmedović – generalni direktor Radio–televizije Bosne i Hercegvine, ambasador Gerard Stoudmann – specijalni predstavnik OEBS-a za Zapadni Balkan, Gvozden Srećko Flego – bivši izvjestilac Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) o zaštiti bezbjednosti novinara i medijskih sloboda.

~ ~ ~ ~ ~

II sesija

Tema ove sesije – Uloga komercijalnih medija u osiguravanju raznovrsnosti i pluralizma

Doris Pack - predśednica Robert Schuman Instituta u Budimpešti, poručila je da dobro poznaje ovu regiju i da su mediji u njoj veoma veliki problem, jer postoje određene obaveze u ovoj sferi koje moraju biti dovršene. Ona je poručila da svako mora da snosi odgovornost za svoja djela i da je transparentnost rješenje, kao i da je na poslanicima veliki posao i da moraju da osjete odgovornost i da se pokrenu u građenju demokratskog savremenog društva.

Daliborka Uljarević - izvršna direktorka NVO Centar za građansko obrazovanje osvrnula se na institucionalnu transparentnost kao i na rad i djelovanje Javnog servisa u Crnoj Gori, ona je ukazala na aktuelna dešavanja u sferi medija.

Petar Komnenić – novinar i urednik emisije Načisto, govorio je o nastanku današnje medijske scene u Crnoj Gori. Pored toga fokus njegovog izlaganja bila je aktuelna medijska scena u Crnoj Gori i odnos javnog servisa i politike. 

Panelisti koji su izlagali na ovu temu su Dirk Van Eeckhout, izvanredni i opunomoćeni ambasador, predstavnik Belgije u Savjetu Evrope, tematski koordinator o informativnoj politici (TC-INF), Dragoljub Žarković, glavni i odgovorni urednik nedeljnika VREME, Senad Hadžifejzović, novinar, FACE TV i Mislav Bago, urednik Informativnog programa NOVA TV.

Prije početka konferencije „Sloboda izražavanja i medijska odgovonrnost“ predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić sastao se sa predśednikom Venecijanske komisije Gianni Buquicchiom.

~ ~ ~ ~ ~

Drugi dan konferencije “Sloboda izražavanja i odgovornost medija” nastaviće se 23. februara sa početkom u 10:00 sati. Tema naredne sesije je: Istraživačko novinarstvo u poređenju sa „kompromatom“.

pdfObraćanje Ranka Krivokapća predsjednika Skupštine Crne Gore

pdfObraćanje Đanija BUKVIKIJA predsjednika Venecijanske komisije 

 

 

Utorak, 23. februar 2016. godine

10:00-11:30 Sesija III: Istraživačko novinarstvo u poređenju sa „kompromatom“
Moguće teme i pitanja koja će se obrađivati:

 • Pod kojim uslovima je informacija u “interesu javnosti”?
 • Kakav je uticaj prakse poput „kompromatnog“ izvještavanja u medijima na javnu raspravu?
 • Koji su standardi i najbolje prakse u vezi sa unapređenjem i zaštitom istraživačkog novinarstva?
 • Koja sredstva se mogu koristiti kao podrška izvještavanju koje je istinski u javnom interesu?
 • Koji su rizici i mogućnosti interneta u vezi sa ovim pitanjima i uopšteno na polju novinarske etike?


Moderator: Brankica Petković, šefica Centra za medijsku politiku Mirovnog instituta u Ljubljani

 • Gavin MacFadyen, osnivač-direktor Centra za istraživačko novinarstvo u Londonu
 • Saša Leković, predśednik Hrvatskog novinarskog društva
 • Stevan Dojčinović, urednik istraživačke mreže KRIK u Srbiji; istraživački novinar za Projekat za izvještavanje o organizovanom kriminalu i korupciji
 • Gordana Igrić, regionalna direktorka Balkanske istraživačke mreže (BIRN)
 • Ljiljana Zurovac, izvršna direktorica, Vijeće za štampu, Bosna i Hercegovina

11:45 Diskusija

Spisak relevantnih dokumenata Savjeta Evrope na teme koje će biti obrađene u toku konferencije se nalazi u nastavku.

NB: Detaljniji spisak dokumenata Savjeta Evrope biće podijeljen tokom konferencije


- Vezani referentni tekstovi Savjeta Evrope:
Odbor ministara Savjeta Evrope

 • Deklaracija Odbora ministara o zaštiti novinarstva i bezbjednosti novinara i drugih medijskih aktera usvojena 30. aprila 2014. godine
 • Preporuka CM/Rec(2012)1 Odbora ministara državama članicama o upravljanju javnim medijskim servisima
 • Preporuka CM/Rec(2011)7 Odbora ministara državama članicama o novom shvatanju medija
 • Preporuka CM/Rec(2007)3 Odbora ministara državama članicama o zadacima javnih medijskih servisa u informatičkom društvu
 • Preporuka CM/Rec(2007)2 Odbora ministara državama članicama o medijskom pluralizmu i raznovrsnosti medijskog sadržaja
 • Deklaracija Odbora ministara o zaštiti i unapređenju istraživačkog novinarstva usvojena 26. septembra 2007. godine
 • Preporuka br. R (2000) 7 Odbora ministara državama članicama o pravu novinara da ne otkrivaju svoje izvore informacija

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope

 • Preporuka 2074 (2015) i Rezolucija 2065 (2015) Povećanje transparentnosti vlasništva nad medijima
 • Preporuka 2075 (2015) i Rezolucija 2066 (2015) Medijska odgovornost i etika u promjenjivoj medijskoj sredini
 • Preporuka 2062 (2015) i Rezolucija 2035 (2015) Zaštita bezbjednosti novinara i medijske slobode u Evropi
 • Preporuka 1878 (2009) Finansiranje javnih radiodifuznih servisa
 • Preporuka 1848 (2008) i Rezolucija 1636 (2008). Indikatori za medije u demokratiji

Izvještaj generalnog sekretara Savjeta Evrope:

 • Izvještaj generalnog sekretara Savjeta Evrope, „Stanje demokratije, ljudskih prava i vladavine prava u Evropi - Zajednička odgovornost za demokratsku bezbjednost u Evropi”, 2015. godine

 

Skupština Crne Gore nastoji da ovaj sajt učini pristupačnim i jednostavnim za korišćenje najširoj javnosti. Rukovođena tim ciljem, slijepim i slabovidim osobama omogućila je pristup sajtu, tako što je njegov raspored prilagodila popularnim softverima za čitanje.

Pristupačnost sajtu Skupštine Crne Gore vodi se Smjernicama za osiguravanje pristupačnosti mrežnim sadržajima 1.0, Svjetskog mrežnog konzorcijuma (W3C). Njegova funkcionalnost bazira se na saradnji sa autorima sadržaja, programerima i udruženjima lica sa invaliditetom, kako bi u najvećoj mjeri ispunio AA standarde.

U slučaju poteškoća sa korišćenjem miša, sajt se može pretraživati korišćenjem tastature, uz pomoć tastera za pristup. 

Kompletna lista pristupnih tastera za sajt data je u nastavku:

Držite „Alt“ i odgovarajući taster, a zatim pritisnite Enter/Return taster da obavi svoju funkciju.

1 - Naslovna

2 - Aktuelnosti

3 - Mapa sajta

4 - Sjednice Skupštine

5 - Sjednice radnih tijela

6 - Zakoni

7 - Kontakt

u - Ustav Crne Gore

a - Akcioni plan

p - Poslovnik

l - Zakonodavni plan rada

n - Bilten Skupštine

g - Građani

m - Međunarodna saradnja

o - Online streaming

 

Pristupni taster za preskakanje direktno na sadržaj je S. Ova skraćenica se može koristiti na bilo kojoj stranici.

Pristupni taster za preskakanje direktno na podmeni je R. Ova skraćenica se može koristiti na bilo kojoj stranici.