Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore

branka bosnjak 1Poslaničke funkcije 

  • Zamjenik predśednika - Administrativni odbor
  • Članica - Demokratski front
  • Članica - Administrativni odbor
  • Članica - Odbor za rodnu ravnopravnost 
  • Članica - Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport 

Lični podaci

Datum rođenja: 23.01.1970.
Mjesto rođenja: Plužine

Kontakt

Adresa: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 10, Podgorica
Telefon: 
Fax: 
E-mail:  brankapzp@gmail.com

 

 

Diplomirala je na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, Odsjeku za metalurgiju, kao student generacije.  Poslijediplomske studije završila na istom fakultetu - Katedra za fizičku metalurgiju i odbranila magistarsku tezu 1997. godine.  Doktorsku disertaciju odbranila je 2001. godine. 

Od 1994. godine radi na Univerzitetu Crne Gore, kao saradnica u nastavi, a zatim kao asistentkinja. Od 2001. godine bila je angažovana kao docent na Metalurško - tehnološkom fakultetu na predmetu Izbor metala i legura. Od 1998. godine zaposlena u Rektoratu Univerziteta Crne Gore na mjesto Savjetnice za nauku. Od 2004-2006. godine bila je predstavnica Univerziteta Crne Gore u Odboru za nauku, Komisije Srbije i Crne Gore za saradnju sa UNESCO-om. Bila je članica Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore.

Od 2002. godine angažovana kao koordinatorka za Crnu Goru, Američkog savjeta za međunarodno obrazovanje. Zadužena je za realizacju JFDP programa namijenjenog usavršavanju nastavnog kadra sa visokoškolskih ustanova u Crnoj Gori na renomiranim univerzitetima širom SAD-a, kao i A-SMYLE programa razmjene, u okviru koga srednjoškolci iz Crne Gore imaju priliku da pohađaju američke srednje škole i borave godinu dana u SAD-u. 

Kao dobitnica međunarodnih stipendija boravila je na višemjesečnim specijalizacijama na Univerzitetu u Birmingemu - Velika Britanija, zatim Univerzitetu u Luvenu – Belgija i Univerzitetu u Ljubljani – Slovenija. 

Takođe je kao učesnica prestižnog programa State Department-a, International Visitor Program-a boravila tri nedelje u SAD-u i usavršavala se na temu „Rješavanje konflikata“. 

Autorka je i kooautorka velikog broja naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima - prezentiranim na naučnim i stručnim konferencijama. Učestvovala je u nizu naučnih projekata, od kojih su neki i međunarodnog karaktera. Spoljna je saradnica - recezentkinja u medjunarodnom časopisu “Wear”- Institute for Manufacturing iz Kembridža. 

Jedna je od osnivača Pokreta za promjene.

Od 2006-2009. godine bila je poslanica u Skupštini Crne Gore.

Bila je članica skupštinskih odbora: Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, Odbora za rodnu ravnopravnost i Administrativnog odbora, članica delegacije pri Interparlamentarnoj uniji i članica Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Skupštine Crne Gore. 

Od 2010. godine je odbornica u Skupštini Glavnog grada – Podgorica i šefica Kluba odbornika Pokreta za promjene.

Govori engleski jezik

Evidencija izvještaja o prihodima i imovini državnog funkcionera