Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore

branko radulovicPoslaničke funkcije

  • Potpredśednik Skupštine Crne Gore     
  • Zamjenik predsjednika Pokreta za promjene (PZP)
  • Član Predsjedništva Demokratskog fronta

Lični podaci

Datum rođenja: 10.07.1950.
Mjesto rođenja: Podgorica

Kontakt

Adresa: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 10, Podgorica
Telefon: + 382 20 404 581; + 382 20 404 584;
Fax: + 382 20 404 581; + 382 20 404 584;
E-mail: branko.radulovic@skupstina.me

 

Osnovnu školu i gimnaziju završio u Titogradu. Diplomirao je na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Skoplju 1975, magistrirao na Fakultetu za materijale i metalurgiju u Ljubljani 1986. i doktorirao na Tehnološko-matalurškom fakultetu u Beogradu 1989.

Od 1976. do 1986. radio je u MZT- Skopje, obavljajući niz rukovodećih funkcija. U periodu kada je bio direktor fabrike, ona je proglašena za najbolju privrednu organizaciju u SFRJ, a 1986 je dobila nagradu AVNOJ-a.

Od 1986. do 1990. radio je na Institutu za tehnička istraživanja u Podgorici, gdje je obavljao funkciju šefa Zavoda za HTM.

Od 1990. radio je na Metalurko-tehnološkom fakultetu u Podgorici, gdje je biran za docenta, vanrednog i redovnog profesora na predmetima Termička obrada, Specijalni metalni materijali, Inžinjerstvo površina i Fazne transformacije. Obavljao je funkcije šefa Katedre za fizičku metalurgiju, rukovodilac postdiplomskih studija i potpresjednika Senata Univerziteta Crne Gore.

Autor je i koautor više od 200 naučnih radova, koji su prezentirani na prestižnim simpozijumima i kongresima i publikovani u vodećim svjetskim naučnim časopisima sa SCI liste, poput „Materials Science and Technology”, “Jurnal of Engineering and Performance”, “ISIJ International”, “Materiali in Tehnologije” itd. Učestvovao je i bio rukovodilac više od 30 naučno-istraživačkih i razvojnih projekata. Autor je i koautor pet univerzitetskih uđžbenika i nosioc tri patenta. Bio je mentor više desetina uspješno odbranjenih diplomskih, magistarskih i doktorskih teza. Boravio je na specijalizacijama u Japanu, Engleskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Češkoj itd. Internacionalni bibliografski centar u Kembriđžu mu je 2004. godine dodijelio nagradu za izuzetne rezultate u oblasti tehničkih nauka i svrstao ga u vodeće naučnike u svijetu.

Od 1990. aktivno je pripadao antiratnom, antirežimskom i prodemokratskom bloku, pišući brojne tekstove, peticije i učestvujući na mnogim skupovima. Bio je visoki funkcioner LSCG. Jedan je od osnivača Grupe za promjene i potpresjednik Pokreta za promjene. Bio je poslanik u 23. i 24. sazivu Skupštini Crne Gore, zamjenik predsjednika Odbora za evropske integracije i spoljnju politiku, član NSEI, kao i član Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije i Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije i predsjednik Kluba poslanika Pokreta za promjene u 24. sazivu.

U 25. sazivu Skupštine Crne Gore potpredsjednik je Skupštine i poslanik Pokreta za promjene u redovima koalicije Demokratski front.

Oženjen, supruga Natka-arhitekta, ćerka Ljiljana- specijalista neurolog i doktorant i sin Petar- magistrant bankarstva.

Evidencija izvještaja o prihodima i imovini državnog funkcionera