Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 31. oktobar 2014. 13:44

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić razgovarao sa ambasadorom Republike Bjelorusije

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, razgovarao je sa ambasadorom Republike Bjelorusije , NJ.E. Vladimirom Čuševim. Ovom prilikom, potpredsjednik je kazao da su odnosi Crne Gore i Bjelorusije dobri i da se stvara dodatni prostor za njihovo dalje unaprjeđenje.

Mustafić je istakao važnost intenziviranja političkih kontakata, te jačanje ekonomske, privredne i kulturne saradnje u odnosima koje imaju Crna Gora i Republika Bjelorusija. Takođe, on je istakao da treba inicirati formiranje grupa prijateljstva izme]u parlamenata Crne Gore i Republike Bjelorusije, kako bi se ojačala saradnja na parlamentarnom nivou.
- Kroz jačanje parlamentarnih veza, takođe, vidimo dodatni prostor za intenziviranje ukupnih odnosa, ocijenio je Mustafić.
Ambasador Republike Bjeloruse NJ.E. Vladimir Čušev, poručio je da Crna Gora može da računa na Bjelorusiju kao partnersku državu, posebno u procesu jačanja političkih, ekonomskih i kulturnih oblika saradnje.
Ambasador Čušev, uručio je poziv rukovodstvu Skupštine Crne Gore da posjeti Parlament Republike Bjelorusije.