Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 05. mart 2015. 12:40

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić primio delegaciju iz Kazahstana

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se sa potpredsejdnikom Donjeg doma parlamenta Republike Kazahstan i specijalnim izaslanikom predsjednika republike Kazahstan Sergeja Dujašenka (Sergey Dyachenko).

Mustafić je ukazao da je Crna Gora posvećena evropskim i NATO integracijama, ekonomskim i pravnim reformama, te da je otvorena za dobrosusjedsku i prijateljsku saradnju.

Mustafić je kazao da postoji mogućnost široke saradnje u oblastima trgovine, turizma, saobraćaja i kulture, ali da je potrebno raditi na potpisivanju odgovarajućih sporazuma.

„Poseban značaj imaju parlamenti i njihova saradnja koju treba intenzivirati kroz neposredne kontakte i kroz regionalne inicijative. Treba uspostaviti grupe prijateljstava kako bi se nadogradila postojeća parlamentarna saradnja, a ona će otvoriti veće mogućnosti saradnje u ekonomskoj, privrednoj i društvenoj sferi“ – kazao je Mustafić.

Mustafić je kazao da se kroz obostarnu podršku i saradnju u međunarodnim organizacijama mogu još više unaprijediti odnosi dvije države.

Potpredsjednik Donjeg doma parlamenta Republike Kazahstan Sergej Dujašenko je izrazio zahvalnost na toplom prijemu tokom svog boravka u Crnoj Gori iskazavši spremnost za saradnju.

Dujašenko je ukazao da Kazahstan prednjači u srednjeazijskom regionu u ekonomskom rastu, koji mjeren investicijama iznosi 8%, te da postoji potencijal za intenzivnu saradnju u oblasti privrede.

„Od 2006. godine naši odnosi su usmjereni putem razvoja na svim poljima. Naročito je važno nastaviti dobre relacije na polju trgovine i ekonomije, jer upravo Kazahstan je zemlja koja doživljava ekonomski razvoj. Važno da je naši konkati budu češći i da ih bude što više“ – naglasio je Dujašenko.