Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 17. april 2015. 12:32

Potpredśednik Skupštine Branko Radulović boraviće u službenoj pośeti Islandu

Potpredśednik Skupštine Crne Gore prof. dr Branko Radulović, naredne sedmice će boraviti u službenoj pośeti Islandu. Domaćin pośete biće predśednik islandskog Parlamenta Althingi gospodin Einar K. Guðfinnsson.

Tom prilikom potpredśednik Radulović će imati sastanke sa predśednicima i članovima Odbora za budžet, Odbora za ekonomiju i trgovinu, Odbora za spoljne poslove i Ustavnog i nadzornog odbora.

Teme razgovora biće analiza trenutne političke i socio-ekonomske situacije na Islandu, kao i dalja predviđanja njihovog razvoja, odnos Islanda prema Evropskoj uniji, kao i situacija u Crnoj Gori na političkom i ekonomskom planu.

Potpredśednik Radulović će pośetu Islandu iskoristiti kako bi pośetio aluminijumsku industriju Rio Tinto Alcan, koja je najveća svjetska grupacija u proizvodnji aluminijuma sa visokim tehnološkim fazama proizvodnje i održati sastanak sa direktorkom industrije gospođom Rannveig Rist. Tom prilikom, potpredśednik Radulović će sa direktorkom Rist razgovarati o trenutnom stanju aluminijumske industrije na globalnom nivou i o projekcijama za budućnost aluminijumske industrije u svijetu.