Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 25. maj 2015. 09:53

Potpredśednik Branko Radulović boraviće u službenoj pośeti švedskom Parlamentu

Domaćin pośete biće prvi potpredśednik Riksdaga

Potpredśednik Skupštine Crne Gore prof. dr Branko Radulović, boraviće u službenoj pośeti Kraljevini Švedskoj. Domaćin pośete biće prvi potpredśednik Riksdaga Tobias Bilstrom. Tokom pośete potpredśednika Radulovića Riksdagu planirani su sastanci sa predśednicima i članovima Odbora za EU poslove, Odbora za finansije, Ustavnog odbora, Odbora za odbranu i Odbora za industriju i trgovinu.

Teme sastanaka biće politička, socio-ekonomska, fiskalna i bezbjednosna politika i trenutna situacija u Kraljevini Švedskoj, razmjena stavova oko stanja i budućnosti EU i euro zone, kao i intencija daljeg proširenja EU. Takođe će se razgovarati o situaciji u Crnoj Gori na polju ekonomije, privrede, bezbjednosti, zakonske regulative i integracionih kapaciteta Crne Gore.