Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 08. jun 2015. 11:35

Potpredśednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović boraviće u službenoj pośeti Parlamentu Litvanije

Potpredśednik Skupštine Crne Gore prof. dr Branko Radulović narednih dana boraviće u službenoj pośeti litvanijskom Sejmu.

Tom prilikom potpredśednik Radulović će se sastati sa svojim kolegama, potpredśednikom Sejma gospodinom Vydas Gedvilas-ijem i sa potpredśednicom Sejma gospođom Irenom Degutienė. Pośetu litvanijskom Parlamentu potpredśednik će iskoristiti kako bi se sastao i sa predśednicima i članovima - Odbora za budžet i finansije, Odbora za ekonomiju, Odbora za spoljnje poslove, Odbora za EU poslove, Zakonodavnog odbora i Komisije za antikorupciju.

Teme razgovora potpredśednika Radulovića i litvanijskih parlamentaraca odnosiće se na političku, socio-ekonomsku i bezbjednosnu situaciju u Litvaniji, EU i trenutnom stanju u reagionu i Crnoj Gori. Takođe, razgovaraće se o politici proširenja EU, integracionim kapacitetima Crne Gore, naročito u oblasti borbe protiv korupcije i kriminala, poštovanja ljudskih prava, ostvarivanja profesionalnih i nezavisnih medija, kao i organizovanja slobodnih i demokratskih izbora. Na sastancima će biti riječi i o bezbjednosnim izazovima u Evropi i na globalnom planu, kao i o nužnim reformama institucija EU.

Potpredśednik Radulović će se, takođe, sastati i sa rektorom litvanijskog Univerziteta, sa kojim će razgovarati o razvoju obrazovanja i nauke u Litvaniji i ulaganju u taj sektor.