Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 20. novembar 2015. 14:48

Potpredsjednik Mustafić primio evropskog šampiona u kik boksu Remziju Dacića

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio je evropskog šampiona u disciplini lou kik, federaciji WAKO Pro i nosioca bronzane medalje sa svjetskog prvenstva, kapitena kik boks reprezentacije Crne Gore Remziju Dacića.

Mustafić je naglasio važnost afirmacije sporta i zdravih stilova života u današnjem vremenu kada su sve izraženije devijantne pojave koje se posebno odražavaju na mlađu populaciju.
- Svojim postignućima predstavljate i afirmišete Crnu Goru u najboljem svjetlu na međunarodnoj sceni. Ujedno promovišete i rodni grad Rožaje koji kroz Vaš primjer potvrđuje da je rasadnik uspješnih ljudi i međunarodno značajnih imena u mnogim oblastima, pa i na polju sporta, kazao je Mustafić.
- Čestitam Vam na dosadašnjim uspjesima. Vjerujem da ćete kroz Vašu posvećenost, samoprijegor i trud napraviti još bolje rezultate u ovom sportu, a da ćete od šire društvene zajednice biti podržani, istakao je Mustafić.
Potpredsjednik Mustafić je kazao da je veoma važno da se kroz zakone i posebno kroz budžetska izdvajanja prepozna uloga i značaj sporta u društvu, i da se više i kvalitetnije pomažu manje komercijalni sportovi zbog sve veće i masovnije zastupljenosti među mladima.
Na sastanku je naglašeno i da je potrebno unaprijediti materijalni položaj sportista u Crnoj Gori.
Dacić je istakao da mu je svaki rezultat podsticaj za dalje uspjehe, te najavio da u narednom periodu planira izazvati šampiona svijeta u federaciji WAKO Pro, disciplina lou kik.