Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. jun 2016. 14:55

Potpredsjednik Mustafić sastao se sa predstavnicima Diplomatske misije Republike Azerbejdžan

Odnosi između dvije zemlje partnerski i prijateljski

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i šef Parlamentarne grupe prijateljstva Crne Gore sa Azerbejdžanom Suljo Mustafić primio je danas u oproštajnu posjetu otpravnika poslova Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori, Sejrana Mirzazadea.

Zajednički je konstatovano da su odnosi između Crne Gore i Republike Azerbejdžan znatno unaprijeđeni u mnogim društveno-političkim sferama i da je u tom procesu važnu ulogu imalo diplomatsko predstavništvo u Podgorici.

Potpredsjednik Mustafić je iskazao ličnu i institucijalnu zahvalnost Mirzazadeu na doprinosu i naporima koje je uložio u postizanju jako dobrog nivoa odnosa između dvije zemlje.

- Poseban značaj imaju naša dva parlamenta i njihova saradnja koju u narednom periodu treba intenzivirati kroz neposredne kontakte u bilateralnim odnosima i međunarodnim inicijativama. Naše parlamentarne grupe prijateljstva su važan most saradnje dvije zemlje koje stvaraju pretpostavke za dalju nadgradnju odnosa u političkoj, ekonomskoj, privrednoj i kulturnoj oblasti, kazao je Mustafić.

Mirzazade je zahvalio potpredsjedniku Mustafiću na podršci koju je imao od strane Parlamenta i državnih institucija Crne Gore ističući da će ga za našu zemlju vezati trajne prijateljske veze.

Sastanku je prisustvovao i novi šef Misije Anar Adžamov.