Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 27. jul 2016. 13:18

Potpredsjednik Mustafić sastao se sa otpravnikom ambasade UAE

Otvoren prostor za unapređenje odnosa

Politička saradnja predstavlja veoma važan dio ukupnih odnosa Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a kroz formiranje parlamentarnih grupa prijateljstva moguće je dodatno jačanje, zaključeno je danas tokom sastanka potpredsjednika Skupštine Crne Gore Sulja Mustafića i otpravnika ambasade UAE u Crnoj Gori Ibrahima Alalawija.

Konstatovano je i da je saradnja dvije zemlje na ekonomskom i kulturnom planu dobra, te da postoji prostor za njeno dodatno unapređenje.

Potpredsjednik Mustafić je obavijestio Alalawija da Crna Gora ostvaruje značajne uspjehe u svojim spoljno-političkim i strateškim ciljevima.

- Crna Gora se nalazi pred vratima NATO saveza i postigla je visok napredak u EU integracijama. Naravno, naša zemlja je otvorena za saradnju sa svim državama, u onim oblastima za koje postoje obostrani interesi, istakao je Mustafić.

Na sastanku je zaključeno da postoji širok prostor za jačanje odnosa dvije zemlje kroz stvaranje ambijenta za brojne projekte iz oblasti privrede, kulture i sporta.