Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 773
četvrtak, 18. april 2013. 12:00

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić i poslanik Almer Kalač u posjeti Izmiru

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić i poslanik Almer Kalač, boravili su u višednevnoj posjeti  Izmiru u Turskoj.

Na poziv  Udruženja koje okupljaju bošnjačke iseljenike porijeklom iz Crne Gore, upriličena je posjeta sjedištu ove asocijacije, gdje su se Mustafić i Kalač upoznali sa aktivnostima asocijacije koja okuplja brojna udruženja u Egejskoj oblasti.  U ovoj oblasti postoji  nekoliko velikih kolonija iseljenika sa prostora Crne Gore i Balkana.

Organizovana je i posjeta izmirskoj opštini Bornova koja ima potpisanu Povelju o pobratimstvu sa opštinom Bar u Crnoj Gori, kao  i Opštini Budža, koja je započela proces bratimljenja sa opštinom Rožaje.   

Mustafić i Kalač bili su gosti igradonačelnika Izmira Aziza Kodžaolua, gdje je razgovarano o daljem unapređenju saradnje opština iz Crne Gore sa tamošnjim opštinama.

U Privrednoj komori Egejske oblasti, sa predsjednikom Akimom Kazandžioluomrazgovarano je i o mogućnostima  unapređenja privredne saradnje u oblasti turizma, trgovine, poljoprivrede i transporta.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo jačanjem odnosa Crne Gore i Turske na političkom, privrednom, obrazovnom i naučnom planu i ukazano na potrebu daljeg rada na unapređenju tih odnosa.