Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 19. avgust 2013. 12:36

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvorio je danas Ljetnju škole nauke koja se šesti put organizuje na Ivanovim koritima

“Kad smo na Lovćenu svi su kriterijumi visoki. Naša obaveza je da usvojimo zakone koji će vašoj izuzetnosti otvoriti put. Ovo jeste skup izuzetnih, koji nose najveći teret svakom društvu, pa i malom društvu kao što je Crna Gora ‘’- kazao je Krivokapić, na otvaranju škole.

“Ovo je mjesto đe ćete moći da rađate ideje, zato bez kompleksa učite, stvarajte ali i ośećajte na ovom kamenu”, bila je poruka Krivokapića.

Cilj Ljetnje škola nauke koju Fondacija Prona organizuje od 18. - 24. 08. 2013. je da najbolje srednjoškolce kroz predavanja, radionice, eksperimentalne praktikume i aktivni samostalni rad, filmove i panel diskusije, upoznaju posljednjim dostignućima i izazovima savremene nauke.

Pokrovitelj Ljetnje škole nauke je SkupštinaCrneGore, a prijatelji su Evropska komisija FP7 Marija Kiri program, Radio klub i Uprava za šume.