Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 02. oktobar 2013. 15:38

Predśednik Skupštine Crne Gore razgovarao danas sa novonaimenovanim i opunomoćenim ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa novonaimenovanim i opunomoćenim ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Ianom Vitingom.

Krivokapić i Viting izrazili su zadovoljstvo zbog dobrih odnosa Crne Gore i Velike Britanije kao i uvjerenje da će dvije države intenzivnije sarađivati. U tom kontekstu Krivokapić i Viting razgovarali su o jačanju uloge British Councila u Crnoj Gori.

Sagovornici su takođe razgovarali o aspiracijama Crne Gore ka članstvu u EU i NATO, za koje je ambasador Viting poručio da uživaju punu podršku Velike Britanije.