Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 15. oktobar 2013. 14:55

Završeno Jesenje zasijedanje PS OEBS u Budvi

Predśednik Skupstine  i  PS OEBS, Ranko Krivokapic, zatvarajući Konferenciju, poručio je da su učešćem na Jesenjem zasijedanju OEBS-a, parlamentarci dali važan doprinos  demokratskom dijalogu na aktuelne značajne globalne teme.

"Demokratija nema sve odgovore, ali je naš zadatak da na ovom skupu slobodnih ideja, radimo na demokratskom dijalogu i iza sebe ostavimo rezultate."

Krivokapić je kazao da su brojni izazovi pred novom generacijom političara u OEBS-u.

"Mediteranske obale nikada nijesu bile bliže. Pred nama su izazovi u oblasti bezbjednosti i zaštite ljudskih prava. Međutim, imamo dodatnu odgovornost, da brinemo i o socijalnim pravima, posebno u još uvijek kriznim vremenima. Političari moraju biti iznad partikularnih interesa i brinuti o građanima i socijalnoj pravdi", kazao je Krivokapić.

Jesenje zasijedanje PS OEBS, okupilo je oko 400 učesnika iz 57 zemalja svijeta.

Jesenje zasijedanje PS OEBS, bilo je posvećeno temama kao što su: uloga OEBS-a u promociji zaštite ljudskih prava, terorizam i nacionalne prijetnje, bezbjednosni efekti ekonomske krize i integracija različitih društava.