Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 16. oktobar 2013. 18:41

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitju Drobniča

Predśednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić, primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Mitju Drobniča, koji mu je uručio redovni Godišnji izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore na putu ka EU.

Predśednik Krivokapić je zahvalio Drobniču na dostavljanju Izvještaja o napretku Crne Gore Parlamentu, na dan njegovog objavljivanja.

Krivokapić je naglasio, da Izvještaj doživljava kao upućivanje na glavne prioritete koji se odnose na mogućnost daljih demokratsih reformi i razvoja Crne Gore.

U razgovoru je posebno bilo riječi o pitanjima vezano za situaciju u Kombinatu aluminijuma i aferi Snimak, kao i o ukupnim izazovima u oblasti vladavine prava obuhvaćenih poglavljima 23 i 24.

Krivokapić i Drobnič su zajednički konstatovali da će se od Crne Gore, kao zemlje koja se, izuzev država članica EU, nalazi u najvećem stepenu institucionalnog odnosa sa Unijom, u narednom periodu kroz fazu pregovora, očekivati sve više mjerljivih rezultata.