Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 17. januar 2014. 18:19

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio ambasadorku Francuske Republike Veroniku Brume

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas novoimenovanu ambasadorku Francuske Republike u Crnoj Gori Nj. E. gđu Veroniku Brume (Verionique Brumeaux).

Predśednik Krivokapić i Nj. E. gđa Brume su konstatovali prijateljske odnose Crne Gore i Francuske Republike. Saradnja dviju država je vrlo vidljiva i snažna na više polja, od parlamentarne saradnje i prajateljstva, do kulturnih veza.

Krivokapić je istakao značaj Francuske za Crnu Goru u smislu podrške na putu evro-atlanskih integracija. Posebno kroz brojne ekspertske misije koje Francuska direktno i indirektno pruža našoj državi.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo rezultatom koji je Skupština Crne Gore postigla kroz složen proces zakonodavnih reformi, koje za rezultat imaju jačanje povjerenja u institucije i demokratiju.

Programi saradnje u dijelu stručnih obuka crnogorskih državnih službenika u Francuskoj su pozitivan primjer saradnje i biće im data dalja podrška dviju strana.

Pred našom državom je intenzivan proces reformi kroz pregovore o članstvu u EU i NATO, te su sagovornici uvjereni u snagu i odlučnost države na tom putu.