Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 12. februar 2014. 14:34

XIII zimsko zasijedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a čiji je predśednik Ranko Krivokapić

Od 13. do 14. februara 2014. godine, biće održano XIII zimsko zasijedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a, koje  se tradicionalno održava u Beču.

Na ovogodišnjem zimskom zasijedanju, trinaestom po redu, predstavnici 57 država članica, će razmatrati i donositi političke odluke u oblastima demokratije, ljudskih prava, kao i bezbjednosti.

Tokom zasijedanja planiran je i sastanak Stalnog odbora PS OEBS-a koji okuplja šefove delegacija država učesnica, te predstavlja i najviše političko tijelo ove najveće Parlamentarne skupštine na svijetu.

Predśednik PS OEBS-a, Ranko Krivokapić, će takođe voditi i dvije specijalne debate na temu “Rast ekstremizma, radikalizma i ksenofobije – izazovi OEBS-a u regionu” kao i “Trenutna situacija u Ukrajini”.

Zasijedanje će i pored članova Parlamentarne skupštine okupiti i brojne predstavnike diplomatkog kora u Austriji.

Predśednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, Ranko Krivokapić, će ovom prilikom imati i brojne bilateralne susrete.

Zasijedanje PS OEBS-a u Beču, predstavlja svojevrsnu priliku za izazito uvećanje diplomatskih kapaciteta po svim pitanjima streški važnih ne samo za Crnu Goru, već i za sve države članice. 

Zimsko zasijedanje PS OEBS-a se svake godine održava u Beču i tom prilikom okuplja visoke delegacije 57 zemalja članica. PS OEBS-a ima pored zimskog još dva redovna zasijedanja, godišnje i jesenje, koja se održavaju u različitim državama članicama. Na posljednjem Godišnjem zasijedanju PS OEBS, u Istanbulu, u julu prethodne godine, Ranko Krivokapić je izabran za predśednika PS OEBS-a.  Podśetimo i to, da je Crna Gora prethodne jeseni, bila domaćin ove najveće parlamentarne skupštine na svijetu i  delegacijama iz 57 zemalja.