Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 06. mart 2014. 16:17

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a primio ministra za ekonomski razvoj i industriju Republike Azerbejdžan

Sagovornici istakli da Crna Gora i Republika Azerbejdžan imaju partnerske odnose koji su posebno vidljivi na ekonomskom planu

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Šahin Abdula Oglu Mustafajeva, ministra za ekonomski razvoj i industriju Republike Azerbejdžan.

Crna Gora i Republika Azerbejdžan imaju partnerske odnose koji su posebno vidljivi na ekonomskom planu, istakli su predśednik Ranko Krivokapić i Nj.E. Šahin Mustafajev tokom današnjeg susreta.

Predśednik Krivokapić je pozdravio spremnost i želju Azerbejdžana da investira u Crnu Goru, te naglasio da kada se radi o tako značajnim investicijama, to predstavlja iskaz povjerenja u našu državu i investicioni ambijent.

Tokom susreta je ocijenjeno da Crna Gora ima budućnost i potencijal koji obećava i koji postaje sve interesantniji građanima i poslovnim krugovima u Azerbejdžanu.

“Crna Gora je u Azerbejdžanu prepoznata kao država i prostor koji je siguran za investiranje i postoji veliki prostor za dalju ekonomsku saradnju, posebno u turizmu”, ocijenio je Mustafajev.

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a je dobio poziv za zvaničnu pośetu Azerbejdžanu od strane svog kolege iz nacionalne Skupštine Republike Azerbejdžan. To će biti dobra prilika za jačanjem međusobne saradnje dva predstavnička doma, kao i pośeta u susret godišnjem zasijedanju PS OEBS-a, koje će biti održano u Bakuu.