Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 15. april 2014. 11:00

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a od śutra u pośeti Republici Azerbejdžan

Predśednik Ranko Krivokapić od 16. aprila boraviće u dvodnevnoj zvaničnoj pośeti Republici Azerbejdžan

Tokom zvanične pośete predśednik Ranko Krivokapić će se sresti sa predśednikom Republike Azerbejdžan Nj.E. Ilhamom Alijevim, azerbejdžanskim premijerom Arturom Rasi-zadadom, kao i svojim kolegom predśednikom Nacionalne skupštine (Milli Majlis) Republike Azerbejdžan  Ogtajem Aasadovim.

Pored susreta sa tri najvažnija zvaničnika Republike Azerbejdžan, Krivokapić će imati i razgovore sa ministrom vanjskih poslova Nj.E. Elmarom Mamadiarovim, te sa ministrom ekonomije i industrije u Vladi Republike Azerbejdžan Šahinom Mustafajevim.

Ova zvanična pośeta, na najvišem državnom nivou, biće posvećena političkim i ekonomskim odnosima Crne Gore i Republike Azerbejdžan, kao i ulogom i saradnjom Parlamentarne skupštine OEBS-a sa Azerbejdžanom, te njenom važnom ulogom u posredovanju u dijalogu na međunarodnoj političkoj sceni.

Podśećanja radi, ove godine u Bakuu će se održati Godišnje zasijedanje PS OEBS-a.