Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 28. april 2014. 15:30

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Ferdinanda Nagy-a, ambasadora Rumunije u Crnoj Gori

Tokom susreta je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Rumunije dobri i prijateljski, te da prostora za saradnju ima dosta, pa se može očekivati dalje snaženje veza dviju država.

Rumunsko iskustvo u evro-atlanskim integracijama može biti od značajne pomoći Crnoj Gori, što daje dodatni razloga za jačanjem saradnje parlamenta dvije države. Predśednik Krivokapić je poručio da su Crna Gora i Rumunija bliske države i zahvalio se na partnerskom odnosu na putu EU i NATO integracija.

Ambasador Nagy je istakao da Crna Gora može računati na čvrstu podršku Ruminije na našem putu ka EU i NATO. Takođe, ruminski investitori gledaju na Crnu Goru kao investiciono interesantnu destinaciju.