Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 13. jun 2014. 16:47

Telegram povodom smrti Vojislava Rašovića

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić uputio telegram porodici Rašović povodom smrti Vojislava Rašovića, dugogodišnjeg predśednika i jednog od osnivača Crnogorskog kulturnog društva u Torontu i Kanadi.

“Uvažena porodice Rašović,

Crnogorska gruda je ostala bez svog sina koji je i preko okeana, u bijelom svijetu, čuvao i promovisao Crnu Goru i njenu bogatu baštinu. Vojo je bio jedan od rijetkih koji su vazda bili uz svoju i jedinu Crnu Goru i okupljali sve one sa zajedničkom ljubavi prema domovini.

Država mu ostaje vječno zahvalna, uz obavezu da podśeća nove naraštaje i generacije kako se štiti i predstavlja svoja domovina. Njegova ljubav prema Crnoj Gori ostaće vječno upamćena. Crnogorci u Śevernoj Americi su ostali bez svojeg istinskog prijatelja, a Crna Gora bez svog ambasadora kulture i identiteta.

Pronađite u njegovom životnom putu toplinu koja će vam dati snagu, i ublažiti prazninu koja je nastala njegovim odlaskom.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, primite izraze iskrenog saučešća.

Ranko Krivokapić