Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 30. jun 2014. 17:15

Telegram povodom smrti potpredśednika Skupštine Crne Gore Željka Šturanovića

Povodom smrti potpredśednika Skupštine Crne Gore Željka Šturanovića, predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je telegram:

“Napuštio nas je predśednik 36. crnogorske Vlade i dugogodišnji potpredśednik Skupštine Crne Gore, ministar u više Vlada, a iznad svega častan čovjek koji je svoj život posvetio javnom dobru i njegovoj najvoljenijoj Crnoj Gori.

Crnogorskoj politici, đe se zlo često pokušava pokazati kao dobro, a dobro kazniti zato što nije zlo, postojao je jedan čovjek čiju svjetlost dobra niko nije usudio se zamagliti ili osporiti.

Naš Željko je bio prava slika velikog i dobrog čovjeka, spremnog da u tišini gori i bori se za pravdu koje za njega na ovom svijetu nije bilo baš puno.

Skupština Crne Gore, svih njenih 80 poslanika, ponosni su što je njen potpredśednik bio Željko Šturanović.

Porodice Šturanović, njegova voljena đeco Nikša i Mašo, Željko vam je ostavio kao rijedak Crnogorac veliko ime da ga poštuju pokoljenja. Uvjeren sam da uz svu bol i prazninu, koju ništa ne može popuniti, i stari i mladi Šturanovići a i država Crna Gora dostojno će čuvati śećanje na Željka.”

Ranko Krivokapić