Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 13. jul 2014. 19:30

Telegram povodom smrti dr Zvezdana Folića

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom smrti dr Zvezdana Folića, telegram saučešća porodici Folić, Istorijskom institutu Crne Gore i UCG – Filozofskom fakultetu.

“Danas, na jedan od najsvjetlijih dana naše istorije, crnogorska gruda je ostala bez sina, istoričara – člana NV Istorijskog instituta Crne Gore i profesora na Filozofskom fakultetu, koji je svojim javnim radom vazda stajao u odbranu naučne istine o njegovoj domovini.

Iza Zvezdana ostaje trajno dobro koje čuva istinu o našem narodu, državi i vremenu iza nas. Bio je od onih koji su imali kuraži zboriti onako kako jeste kada je to bivalo najteže.

Crnogorska intelektualna zajednica je ostala bez svog uglednog člana, a svi mi bez saborca za građansku Crnu Goru.

Neka prazninu i bol, nastalu Zvezdanovim ranim odlaskom, ublaže uspomene na njega. U zajedništvu sa najbližima pronađite toplinu koja će vam krijepiti dušu.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, primite izraze saučešća.”

Ranko Krivokapić