Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 03. oktobar 2014. 11:59

Čestitka povodom Kurban bajrama

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom Kurban-bajrama, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori i reisu islamske zajednice Rifatu Fejziću, telegram čestitku:

“Poštovane građanke i građani islamske vjeroispovjesti,

Slavljenje Kurban-bajrama je slavljenje univerzalnih ljudskih toplina i čovjekove obaveze da žrtvujući se pomogne onima kojima je to najpotrebnije, ali i da zaštiti sebe i svoje najbliže. Želim da vas u ovim blagim danima prati dobro zdravlje i da u zajedništvu i slozi sa svojim najbližima proslavite Kurban-bajram.

Davanje siromašnima, na koje Kurban poziva, je podśećanje da se svi zajedno trebamo okupiti u težnji ka cilju nad ciljevima – društvu solidarnosti i jednakosti. Umjeti dati drugome i drugoga sačuvati od sebe je naš jedini ispravan put.

Harmonija suživota različitosti je svojim žilama snažno zapela za crnogorski krš, čineći Crnu Goru vječnom.

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam vam Kurban-bajram.

Ranko Krivokapić