Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 05. oktobar 2014. 12:04

Krivokapić na Jesenjem zasijedanju OEBS-a – drugi dan

Počasni predśednik Parlamentarne skupštine OEBS-a i predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić boravi u Ženevi đe se održava Jesenje zasijedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a. Tema zasijedanja je „Novi bezbjednosni izazovi: uloga poslanika“.

Predśednik emeritus Krivokapić susreo se sa predśednikom Švajcarske Konfederacije i predśedavajućim OEBS-a Didijerom Burkhalterom đe je zajednički konstatovano da je Švajcarsko predsijedavanje snažno ojačalo ugled OEBS-a i pokazalo da se i u sučeljavanju sa tako velikom krizom kao što je ukrajinska mogu naći brzi i djelotvorni odgovori organizacije.

Krivokapić je u Ženevi imao sastanak sa Generalnim sekretarom OEBS-a Lambertom Zanijerijem o nastavku koordiniranog rada na rješavanju ukrajinske krize, posebno kroz rad Bečke grupe. Razmijenili su mišljenja o aktivnostima drugih segmenata OEBS-a u susret Helsinki plus procesu kao priliku za dalje unaprjeđenje organizacije.

Krivokapić na zasijedanju u Ženevi učestvuje u svojstvu počasnog predśednika Parlamentarne skupštine OEBS-a i šefa crnogorske delegacije. Kao članovi delegacije Skupštine Crne Gore u radu Jesenjeg zasijedanja učestvuju i poslanici Milutin Simović i Goran Danilović.