Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 20. novembar 2014. 11:33

Čestititka povodom 21. novembra – Dana Opštine Kotor

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 21. novembra – Dana Opštine Kotor čestitku građanima, predśedniku Opštine Aleksandru Stjepčeviću, predśedniku SO Nikoli Bukilici i odbornicima.


“Građanke i građani Kotora,

Vjekovni grad ponos Boke i Crne Gore je jedna od najimpozantnijih luka u srcu najljepšeg fjorda. Kotor je grad čiju su storiju i ljepotu svi turisti, pomorci i namjernici, noseći je u sebi, pronijeli čitavim svijetom.

Koto i njegova baština su odoljeli vjekovima, zaštićeni San Đovanijem, što je dodatno zaštitio UNESCO uvrstivši ga na svoju listu svjetske baštine. To su činjenice koje svi moramo imati na umu prilikom razvoja Kotora, jer očuvanje baštine, imovine i nasljeđa je jedini ispravan način gazdovanja i održiva politika.

Vjerujem da će lokalna uprava uz pomoć države kreirati uslove za razvoj i investicije u turističke i infrastrukturne kapcitete, koji će stvarati nova radna mjesta i ukupni boljitak građanima.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan Opštine.”

Ranko Krivokapić