Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 15. decembar 2014. 17:35

Održana humanitarna akcija "Đeci Crne Gore”

Danas je na platou ispred Skupštine Crne Gore održana humanitarna akcija “Đeci Crne Gore”, koju je inicirao predśednik Ranko Krivokapić, a koja je okupila poslanike Skupštine, ambasadore stranih država u Crnoj Gori i zapošljene u Službi Skupštine, sa ciljem da se prikupljena sredstva doniraju porodilištu u Crnoj Gori.

Na današnjem događaju, koji su uveličali mališani iz O.Š. “Štampar Makarije” iz Podgorice, đeca iz vrtića “Maša” – internacionalni dio i đeca iz Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, je prikupljeno 1.204,30 eura.

Skupština Crne Gore će iz svojih budžetskih ušteda, koje ostvaruje svake godine i pored konstantnog intenziviranja rada i aktivnosti, opredijeliti dio novca koji će zajedno sa novcem skupljenim na akciji “Đeci Crne Gore” biti doniran porodilištu.

Odluku o ukupnom iznosu koji će biti doniran, kao i kojem porodilištu u Crnoj Gori će novac biti dodijeljen i na koji način će odlučiti Kolegijum predśednika Skupštine u narednim danima. Javnost će biti informisana o odluci Kolegijuma.

Koristimo priliku i da se zahvalimo predstavnicima medija koji su svojim praćenjem dali doprinos  ovoj akciji od javnog interesa.