Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 10. februar 2015. 17:36

Susret Krivokapić - Paquet

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Žan Erik Pakea (Jean Eric Paquet), direktora za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za suśedsku politiku i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji.

Sagovornici su naglasili da je Crna Gora i dalje predvodnik procesa integracija u EU na Zapadnom Balkanu te da je vrlo intenzivno ušla u pregovarački proces i sveobuhvatno usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa evropskim.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je istakao da je parlament kontinuirano prepoznat u izvještajima EK kao institucija koja daje snažan i često ključni doprinos evro-atlanstkim integracija. “U ovoj godini nas očekuje rad na važnim zakonskim rješenjima, od koji su neka već u proceduri, ali i snažana institucionalna akcija na punoj implementaciji zakona, kontroli i na kraju najvažnijem – vladavini prava”, istakao je predśednik Krivokapić. “Kada kažem vladavina prava mislim na opipljiv ośećaj snage pravne države koji treba da imaju građani i na jake i profesionalne institucije koje sprovode i štite ustav i zakon”, zaključio je Krivokapić.

Gospodine Žan Erik Pake je ocijenio da Crna Gora ostvaruje kontinuiran napredak u evropskim integracijama, predvodeći taj proces na Zapadnom Balkanu. Pake je poručio da će Skupština Crne Gore imati snažnu podršku EK u daljem svom snaženju, jer ovaj dio procesa pridruženja EU je u najvećoj mjeri oslonjen na rad Parlamenta.