Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 11. februar 2015. 18:00

Susret Krivokapić - Sikorska

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas u oproštajnu pośetu Nj.E. Gražinu Sikorsku, ambasadorku Republike Poljske.       

Sagovornici su istakli dobre bilateralne odnose Crne Gore i Republike Poljske i ocjenili da se nalaze u fazi intenziviranja.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je istakao da parlamentarna diplomatija predstavlja važnu državnu polugu za zbližavanje država i razmjenu dobrih iskustava. Predśednik Krivokapić se zahvalio Nj.E. Gražini Sikorskoj na profesionalnom i ličnom doprinosu dobrim odnosima dvije države i naroda. “Postoji značajan prostor koji je potrebno iskoristiti u ekonomskoj saradnji, a jačanje vladavine prava će biti najbolji garant i ambijent za investitore”, poruka je predśednika Krivokapića.

Ambasadorka Sikorska je poručila da joj mandat službovanja u Crnoj Gori predstavlja zadovoljstvo i na profesionalnom i ličnom polju. Ona je istakla da Republika Poljska podržava crnogorski put u evro-atlantske strukture te da se naša država smatra važnim faktorom mira, stabilnosti i razumijevanja na prostoru Zapadnog Balkana.