Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 18. februar 2015. 13:16

Učešće predśednika Skupštine na 14. zimskom zasijedanju PS OEBS-a

Predśednik emeritus Parlamentarne skupštine OEBS-a i predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić učestvuje na 14. zimskom zasijedanju PS OEBS-a, koje se održava od 18. do 21. februara u Beču.

Tokom svoje pośete Beču predśednik emeritus PS OEBS-a i predśednik crnogorskog Parlamenta Ranko Krivokapić će imati više bilateralnih susreta. Predśednik Krivokapić će se sastati sa Predśednikom Republike Austrije Haincom Fišerom (Heinz Fisher) i svojom austrijskom koleginicom – predśednicom Parlamenta Austrije Doris Bures.

Svoje učešće na Zimskom zasijedanju predśednik Krivokapić će posvetiti i razgovorima u vezi “Bečkog procesa” koji ima za cilj rješavanje ukrajinske krize putem dijaloga parlamentarnih delegacija Ruske Federacije i Ukrajine, a koje je inicirao i kojim rukovodi predśednik Krivokapić.

Tokom trodnevnog zasijedanja biće održana i vanredna śednica Biroa Parlamentarne skupštine tj. najužeg rukovodstva PS, čiji je član predśednik Krivokapić, kao i posebne śednice odbora za demokratiju, ljudska prava, takođe i političke poslove i sigurnost, te odbora za ekonomiju, nauku i tehnologiju. Posebna debata u sklopu zajedničke śednice tri generalna odbora PS će biti posvećena situaciji u Ukrajini.

Zimsko zasijedanje u Beču okupiće visoke delegacije 57 država članica OEBS-a, te će biti prilika za brojne susrete i dijaloge koji znače širenje i snaženje podrške vanjsko-političkim prioritetima naše države.