Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 27. februar 2015. 14:35

Predśednik Skupštine otvorio konferenciju “Kako do unaprijeđene kontrolne uloge Skupštine”

Konferenciju organizovao “Institut alternativa” 

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvorio je danas konferenciju “Kako do unaprijeđene kontrolne uloge Skupštine” u organizaciji Instituta alternativa.      

Predśednik Ranko Krivokapić, otvarajući konferenciju “Kako do unaprijeđene kontrolne uloge Skupštine”, je istakao da je nevladin sektor prijeko potreban posebno malim zemljama i da civilno društvo u Crnoj Gori daje vrijednost više u procesu demokratizacije društva.

 “Parlamentarizam je stub demokratije. Parlament je i nastao kao mjesto dijaloga ali i rješavanja sporova, zato od toga i treba poći kada sagledavamo dostignuća crnogorskog parlamenta”, poručio je predśednik Krivokapić.

Predśednik Krivokapić je ocijenio i da je crnogorska skupština najotvorenija i najtransparentnija institucija u državi, te da je sigurno i najjači paralament u odnosu na izvršnu vlast u regionu. “Ako uzmemo u obzir i kontinuitet vlasti u Crnoj Gori onda je i snaga našeg parlamenta time i veća”, rekao je predśednik Skupštine Crne Gore.

Predśednik crnogorskog parlamenta je poručio da Skupština ima efektivne instrumente i snagu da kontroliše i vrši nadzor nad izvršnom vlašću, te da je ovaj vid skupštinskih aktivnost u kontinuiranom porastu i snaženju. On je ocijenio da pred Parlamentom, poslanicima i Službom ide period u kojem su potrebna nova znanja i vještine kako bi se jačanje Parlamenta i njegovih ustavnih nadležnosti efektiralo i bilo što efikasnije i efektivnije.