Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 20. mart 2015. 14:47

Predśednik Skupštine primio članove grupe prijateljstva crnogorskog i belgijskog parlamenta

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas članove grupe prijateljstva crnogorskog i belgijskog parlamenta, Davida Geertsa, Meryame Kitir, i Oliviera Destrebecqa, kao i Nj.E. Lea D’Aesa, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Crnoj Gori.

Krivokapić i njegovi sagovornici razgovarali su o saradnji parlamenata Crne Gore i Belgije, za koju su konstatovali da je dobra. Poslanici belgijskog Parlamenta istakli su značaj reformi koje Crna Gora sprovodi na putu ka EU, i dodali da u procesu evroatlantskih integracija ima punu podršku Belgije.

Predśednik Krivokapić sa poslanicima je razgovarao i o izazovima koje Crna Gora ima u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala kao i vladavini prava kao neophodnom elementu za potpuno zaokruženu demokratiju. Vladavina prava, snaženje institucija i održiva ekonomija prioriteti su čije ispunjavanje predstavlja sigurne korake ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, naglasio je Krivokapić.