Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 11. jun 2015. 15:51

Susret predśednika Skupštine Crne Gore sa generalnim sekretarom NATO-a

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić susreo se danas sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom. 

Predśednik Ranko Krivokapić je iskazao zahvalnost za svu podršku koju NATO pruža Crnoj Gori i u tom kontekstu apostrofirao doprinos generalnog sekretara Alijanse.

On je naglasio da Crna Gora čini sve kako bi opravdala dobijenu podršku i da kroz nastavak intenzivnih reformi stremi ispunjenju strateškog državnog cilja – dobijanja poziva za NATO u decembru mjesecu ove godine.

Predśednik Krivokapić je prenio Stoltenbergu maksimalnu posvećenost Crne Gore svim onim što predstavljaju evroatlantske vrijednosti kao i da je naša zemlja ponosna što te vrijednosti dijeli sa slobodnim, demokratskim i prosperitetnim zemljama koje čine NATO alijansu.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je odao priznanje za rezultate koje je Crna Gora postigla na putu ka NATO i iskazao očekivanje da ćemo nastaviti sa sprovođenjem neophodnih reformi u okviru intenziviranog i fokusiranog dijaloga.

Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora na dobrom putu i da je neophodno održati visok nivo posvećenosti zajedničkim evroatlantskim ciljevima kao neophodnom uslovu za članstvo u Alijansi.