Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 03. jul 2015. 15:28

Susret Krivokapić - Crnadak

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić susreo se danas sa ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadakom.  

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak su pored dobrih odnosa Crne Gore i BiH konstatovali i obostrano zadovoljstvo rješavanjem pitanja Sutorine koje je, kako su se saglasili, nepotrebno opterećivalo međudržavne odnose dvaju zemalja. Krivokapić i Crnadak razgovarali su i o skorom potpisivanju sporazuma o međudržavnoj granici.      

Krivokapić je sa Crnadakom razgovarao i o euroatlantskim integracijama Crne Gore i značaju tog procesa za region, te u tom kontekstu naglasio podršku integracijama u BiH.

Krivokapić i Crnadak takođe su razgovarali o zajedničkoj saradnji dvije države u oblasti privrede i razvoja infrastrukture.