Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 08. jul 2015. 12:32

Predśednik Skupštine Crne Gore učestvovao na današnjem sastanku Biroa PS OEBS-a

Počasni predśednik Parlamentarne skupštine OEBS-a i predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić učestvuje na 24. godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a, koje se održava u Helsinkiju.

Predśednik Ranko Krivokapić je danas učestvovao na sastanku Biroa Parlamentarne skupštine OEBS-a, koji čini najuže rukovodstvo Parlamentarne skupštine i zaduženo je za ključna pitanja funkcionisanja ove organizacije.

Na današnjem sastanku Biroa su potvrđene kandidature za novo rukovodstvo Parlamentarne skupštine i razmatrana su druga organizaciona pitanja.

Na śednicima odbora Parlamentarne skupštine razmatrane su i usvojene deklaracije po oblastima koje prate odbori, koje će biti inkorporirane u zajedničku opštu reziluciju Helsinki +40 2015 koju će PS OEBS-a na kraju zasijedanja usvojiti.

Na Zasijedanju učestvuju potpredśednik Skupštine Milutin Simović i poslanik Goran Danilović.