Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 23. jul 2015. 14:38

Predśednik Krivokapić primio ministre vanjskih poslova Mađarske, Poljske i Rumunije

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas ministre vanjskih poslova poslova Mađarske Petera Sijarta, Poljske Gžegoža Shetinu i Rumunije Bogdana Auresca.     

Sagovornici su istakli da su pred Crnom Gorom mjeseci koji trebaju biti iskorišćeni za dalji nastavak ispunjenja obaveza iz evro-atlantske agende u susret Ministarskom sastanku u decembru.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je istakao da Parlament posvećeno ispunjava svoje obaveze, posebno u dijelu usvajanja i izmjena zakona koji vode ka jačanju vladavine prava i snaženju demokratije i institucija. “Dijalog u Parlamentu oko pitanja koja su vanjsko-politički prioritet države, kao što je članstvo u NATO, je osnova za konstruktivno vođenje procesa i Skupština Crne Gore jasno pokazuje svoj kapacitet u tom smislu. Svjesni smo svojih obaveza i vrlo posvećeno im pristupamo, jer obaveze na putu ka članstvu u NATO su koraci koji dovode Crnu Goru u zajednicu koja baštini vrijednosti vladavine prava, demokratije, snažnih institucija – svega što državu čini stabilnijom i perspektivnijom za njene građane, kao i za investitore”, poručio je Krivokapić.

Ministri vanjskih poslova Mađarske, Rumunije i Poljske su istakli da su rezultati koje je naša države ostvarila na evroatlantskom putu vidljivi, te da oni ohrabruju dalji kontinuitet tih procesa. Ocijenjeno je da će Crna Gora imati podršku u aktivnostima koje za rezultat imaju dostizanje zajedničkih vrijednosti država članica Alijanse.

Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora daje značajan doprinos regionalnoj saradnji, stabilnosti i bezbjednosti, te da učešće Crnogorske Vojske u zajedničkim misijama dokazuje posvećenost miru, stabilnosti, kao i partnerski odnos.