Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 23. jul 2015. 14:29

Održana konstitutivna śednica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić sazvao je za danas konstitutivnu śednicu Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije i tom prilikom primio članove Savjeta i Nj.E. Mitju Drobniča, šefa delegacije EU u Crnoj Gori.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić ocijenio je ovom prilikom da je vrlo bitno koga će Savjet izabrati za direktora Agencije. “To treba da bude osoba sa nespornim stručnim, moralnim i ljudskim kvalitetima, i da svojim prethodnim životom garantuje što će raditi u budućnosti", istakao je Krivokapić.

Predśednik Krivokapić je naglasio da je pred Savjetom veliki izazov i dodao da će Skupština pratiti njegov rad. "Vi ste ti koji su nam odgovorni prije direktora Agencije, jer ga vi kontrolišete u tekućoj, a mi u sistemskoj ravni", precizirao je Krivokapić.

Na śednici predśednik Krivokapić je poručio da je lakše tražiti rezultate, nego ih ostvariti, i dodao da je u Crnoj Gori korupcija u nekim djelovima postala sistemski izazov. "Ti problemi kada su na većem nivou, onda su pojedinačna stvar. Kada se spuste duboko u sistem, od šaltera u opštini do zdravstva pa na dalje, onda je to sistemski problem”, rekao je Krivokapić. "NATO i EU traže da to bude korupcija na visokom nivou, ali ja mislim da tu nekulturu korupcije moramo razbiti i na lokalnom nivou".

Podśetimo za članove Savjeta su izabrani Vanja Ćalović, Ristan Stijepović, Radule Žurić, Goranka Vučinić i Bojan Obrenović.