Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 31. jul 2015. 14:15

Predśednik Skupštine obavio konsultacije sa šefovima diplomatsko-konzularnih predstavništava

Predśednik poručio da je diplomatija posebno važna za male države kao što je Crna Gora

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić obavio je danas konsultacije sa šefovima diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je ovom prilikom poručio šefovima DKP da je diplomatija posebno važna za male države kao što je Crna Gora. „Obaveze koje su pred Crnom Gorom, u svijetlu evro-atlantskih integracija, traže sinhronizaciju i intenziviranje rada i aktivnosti svih DKP naše države, koji trebaju našim partnerima prenositi i predstavljati napore koje unutar države činimo i rezultate koje ostvarujemo na putu ka iščekivanju pozivnice za NATO u decembru“, istakao je Krivokapić.

Predśednik Krivokapić je u razgovoru sa šefovima DKP naglasio da crnogorski Parlament kontinuirao podiže svoje kapacitete parlamentarne diplomatije, što daje vidljive rezultate koje prepoznaju naši prijatelji i partneri.

„Vjerujem da ćete časno i dostojanstveno obavljati svoju dužnost predstavljanja naše domovine u svijetu, te posebnu pažnju posvetiti uvezivanju naše dijaspore sa Crnom Gorom“, zaključio je Krivokapić.