Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 30. avgust 2015. 10:58

Predśednik Skupštine na IV svjetskoj konferenciji predśednika parlamenata

Predśednik Skupštine Crne Gore i Predśednik emeritus PS OEBS-a Ranko Krivokapić učestvuje na IV svjetskoj konferenciji predśednika parlamenata, koja se u organizaciji Interparlamentarne unije održava u Njujorku.   

Predśednik Ranko Krivokapić učestvuje na IV svjetskoj konferenciji predśednika parlamenata koja se održava u Njujorku u śedištu Ujedinjenih nacija. Na Konferenciji koju organizuje Interparlamentarna unija okupiće se više od 120 predśednika parlamenata država čitavog svijeta.

Četvrta konferencija će biti posvećena temi “Demokratija u službi mira i održivog razvoja”, a takodje poseban akcenat će biti stavljen na jačanje kontrolne i nadzorne uloge parlamenata.

Tokom pośete Sjedinjenim Američkim Državama predśednik Ranko Krivokapić će imati niz bilateralnih susreta u Ujedinjenim nacijama, Stejt departmentu, Nacionalnom savjetu za bezbjednost (NSC – National Security Council) te će tradicionalno imati susret sa našom dijasporom u SAD.