Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 18. decembar 2015. 15:06

Čestitka povodom 19. decembra – Dana Podgorice

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 19. decembra – Dana Glavnog grada Podgorice čestitku građanima, predśedniku Glavnog grada Slavoljubu Stijepoviću, predśedniku SGG Đorđu Suhihu i odbornicima. 

 “Građanke i građani Podgorice,

Podgorica kao glavni grad države, prijestonica obrazovanja, sporta i mladih mora biti kreator standarda kvaliteta života građana i za sve ostale. Vjerujem da vaš grad može biti oslonac svima i podstrek za dalji razvoj.  

Glavni grad Crne Gore mora nastaviti sa daljim ulaganjem i to činiti intenzivnije kada je riječ o razvoju i snaženju malog i srednjeg preduzetništva, koje mora biti matica ekonomskog prosperiteta. Održivog rasta i razvoja će u Podgorici, a i u cijeloj državi, biti samo uz vladavinu prava i evropsku i evro-atlantsku političku kulturu.

Cilj svih politika, lokalnih i državnih, jesu mladi i njihova perspektiva – pristojan posao i pravda. Vjerujem u vaše dalje ispravne korake i vaš doprinos ukupnom unaprijeđenju životnog standarda i poslovnog ambijenta i za građane Podgorice, kao i za cijelu Crnu Goru.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan Glavnog grada.”

Ranko Krivokapić