Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 10. februar 2016. 15:36

Predśednik Skupštine primio novoimenovanog ambasadora Slovačke Republike

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Romana Hlobena - novoimenovanog ambasadora Slovačke Republike.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić poželio je dobrodošlicu Romanu Hlobenu, novoimenovanom ambasadoru Republike Slovačke. Ambasador Roman Hloben je izrazio zadovoljstvo što je postao ambasador u Crnoj Gori u ovoj godini, kada Crnogorci proslavljaju desetogodišnjicu obnovljene nezavisnosti.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je istakao da je Republika Slovačka veoma bitan činilac u ostvarivanju istorijskih ciljeva Crne Gore – obnove nezavisnosti i članstva u NATO.

Sagovornici su se usaglasili da je bitan akter u jačanju političke stabilnosti Parlamentarni dijalog koji se odvija u Skupštini Crne Gore, a da je on ujedno i jedan od koraka koji čini napredak Crne Gore na evropskom putu.

Ambasador Roman Hloben ukazao je još jednom na podršku Republike Slovačke u integracionom procesu pristupanja Crne Gore u Evropsku Uniju.

Predśednik Ranko Krivokapić je ukazao na otvorenost Parlamenta Crne Gore za dalju saradnju sa ciljem ojačavanja tradicionalno dobrog odnosa Crne Gore i Slovačke.